poniedziałek, 18 marca 2013

Witam, zapraszam dziś do przygotowania pysznego keksa, jest tak smaczny że rozpływa się w ustach. Nie tylko przez smaczne bakalie (których jest tu sporo) ale także dlatego że ciasto ma wyjątkowy smak.  Polecam wszystkim i życzę smacznego :)


PYSZNY BAKALIOWIEC „KEKS”
2 szklanki mąki
3 jaja
1 szkl. cukru
 1 szkl. kwaśnej śmietany 18 % -wej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka masła
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Jaja, cukier, masło, śmietanę połączyć razem cały czas mieszając, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec dodać bakalie:
*rodzynki *daktyle *morele *migdały *śliwki *skórka pomarańczowa *ananasy *orzechy włoskie
Piec około godziny w temperaturze 180-200 C w blaszce do pieczenia keksów.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz