Witam Was ponownie po dłuższej przerwie :)
Systematycznie będę wprowadzać nowe przepisy :)
Zapraszam do śledzenia bloga i gotowania :)
Dzisiaj oferuję bardzo efektowne, smaczne i ekspresowe w przygotowaniu bułeczki - ślimaczki.
Jeżeli zależy Wam aby przygotować coś szybko, łatwo i smacznie - te bułeczki będą idealne ;)
Składniki:
Marmolada (z różą) lub ulubiony gęsty dżem
bułka tarta do wysypania w formie
tłuszcz do wysmarowania blachy
Ciasto należy rozwinąć z opakowania i lekko rozwałkować. Całe posmarować cienko marmoladą albo dżemem. Zwinąć ciasto w rulon, zaczynając od węższej strony. Pokroić rulon ciasta jak roladę na kawałki grubości 1,5 cm. Pokrojone kawałki należy układać na wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszce, zachowując odstępy. Pieczemy w temperaturze 200 - 220 'C na złoty kolor.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz