czwartek, 19 września 2013

TARTA Z CUKINIĄ I BAKŁAŻANEM

Tarta jest bardzo łatwa w wykonaniu a w smaku jest rewelacyjna, niecodzienna :) Serdecznie polecam, kozi ser jest tutaj fajnym dodatkiem podkreślającym samk potrawy.

Składniki:
opakowanie ciasta fransuskiego (rulon)
cukinia
bakłażan
dojrzały pomidor
3 jaja
100 g koziego sera
150 ml śmietanki kremówki
oliwa z oliwek
tymianek świeży
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Bakłażana i cukinię pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na rozgrzaną oliwę. Jaja wymieszać ze śmietaną, doprawic rozdrobnionym tymiankiem, solą i pieprzem. Ciasto francuskie włożyc do okrągłej rormy równomiernie na dnie tak, aby zakryć też boki formy (jak na zdjęciu). Ułożyc kolejno podsmażone plastry, plastry pomidora, następnie wlać jaja wymieszane ze śmietanką. Na wierzch położyć plastry koziego sera lub pokruszony ser. Piec w temperaturze 200'C przez 20 minut.
i gotowe, smacznego :)


















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz