piątek, 6 września 2013

BUŁECZKI BŁYSKAWICZNE

Witam Was ponownie po dłuższej przerwie :)
Systematycznie będę wprowadzać nowe przepisy :)
Zapraszam do śledzenia bloga i gotowania :)
Dzisiaj oferuję bardzo efektowne, smaczne i ekspresowe w przygotowaniu bułeczki - ślimaczki. 

Jeżeli zależy Wam aby przygotować coś szybko, łatwo i smacznie - te bułeczki będą idealne ;)

Składniki:

Opakowanie świeżego ciasta francuskiego, może być mrożone
Marmolada (z różą) lub ulubiony gęsty dżem
bułka tarta do wysypania w formie
tłuszcz do wysmarowania blachy

Ciasto należy rozwinąć z opakowania i lekko rozwałkować. Całe posmarować cienko marmoladą albo dżemem. Zwinąć ciasto w rulon, zaczynając od węższej strony. Pokroić rulon ciasta jak roladę na kawałki grubości 1,5 cm. Pokrojone kawałki należy układać na wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszce, zachowując odstępy. Pieczemy w temperaturze 200 - 220 'C na złoty kolor. 
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz